Jadalnia

Jadalnia

W ofercie mamy starannie opracowaną domową kuchnię. Staramy się, aby spełniała ona oczekiwania wszystkich Gości, a przygotowane przez nas potrawy były  jak najzdrowsze. W tym celu wykorzystujemy m.in. wiejskie jajka zakupione u miejscowego rolnika, własne domowe przetwory itd. Jest to jeden z najbardziej zachwalanych punktów naszej oferty. Serwujemy wiele ciekawych potraw, np.: schab “po kowalsku”, naleśniki zapiekane z brokułami, filet kurczaka w sosie chilli, zupę krem z brokułów, placek po cygańsku itd. itd. W przypadku ostrych potraw dzieci mogą liczyć na ich łagodniejszą wersję.

Ze względów organizacyjnych chęć korzystania z obiadów oraz ewentualne diety (za niewielką dopłatą) prosimy uzgadniać w momencie rezerwacji.

Śniadanie (900 – 1030) jest przygotowane w formie zimnego bufetu. Do stolika podajemy bułeczki własnego wypieku oraz ciepły dodatek, np. jajecznicę, tosty, parówki itp. Na bufecie znajdziecie Państwo dżemy z naszej spiżarni oraz miód z mazurskiej pasieki.

Obiad (1400), podawany do stolika, składa się z zupy, drugiego dania, deseru oraz kompotu. Na deser często przygotowujemy ciasta własnego wypieku.